Testimonials

Het is spannend, om een ceremonie deels of helemaal uit handen te geven. Zal die ander het doen zoals je het je voorstelt? Zal alles wel werken? Zullen de woorden passen bij jullie en de situatie?

Natuurlijk zet ik me volledig in om een ceremonie volledig volgens jouw of jullie wens uit te voeren. Hoe anderen daarnaar kijken lees je hieronder in reacties van mensen met wie ik samenwerkte bij uitvaartceremonies. Uit privacy-overwegingen lees je voornamelijk voornamen.

 

Nogmaals bedankt voor de wijze waarop je ons ondersteund hebt om een mooi afscheid van mijn vader vorm te geven. En ook voor de manier waarop je het geheel geleid en met jouw ideeën en teksten tot een perfect geheel gemaakt hebt.

Ik zou het zo weer doen al hoop ik dat de noodzaak daarvoor nog vele jaren van ons verwijderd mag zijn.

Kees en Renée, Johan en Ann en overige familie

In twee geschakelde historische zalen en gegroepeerde tafels met knutselmaterialen legt Aafke Halma als ritueelbegeleider uit wat de bedoeling is van de twee workshops. Best spannend want ze zijn op maat gemaakt. De mensen, van verschillende generaties, die elkaar met een half woord als geen ander begrijpen. Laten ontmoeten, verbinden, van onmacht naar kracht, negatief naar positief waar beide gevoelens kunnen bestaan, waar je mee om kunt leren gaan. De sfeer is adembenemend en heel verrassend. In de stilte voel je dat de wederzijdse gedachten en energie verbinden. Uiteindelijk komen de verhalen vanuit hetgeen is geschreven of niet geschreven.

Lees de hele testimonial

Stichting ALS Nederland

Nogmaals heel hartelijk bedankt voor alles. Krijg van velen te horen dat jij het heel mooi en warm hebt verzorgd.

Ingrid

Ik ben erg tevreden met de manier waarop u ons heeft geholpen bij het voorbereiden van de afscheidsdienst van mijn man. Het was een mooie dienst. Het ritueel met de rozen vonden we erg mooi.  We kregen ook van onze gasten en de mensen die via de lifestream meekeken reacties dat ze het een prachtige dienst hadden gevonden die hen raakte.

Margot

We willen u nogmaals bedanken voor de mooie begeleiding en persoonlijke ondersteuning. Het heeft ons erg geholpen in het rouwproces. Ook de nazorg stellen we zeer op prijs.
Top, dank je wel.

Pieter en Evelyne

Aafke heeft voor onze bruiloft de ceremonie verzorgd. We wilden een ceremonie die echt over ons gaat, over wat wij belangrijk vinden in een huwelijk en wat wij elkaar willen beloven. Een standaard praatje van een trouwambtenaar met een paar persoonlijke noten wilden wij niet. In deze wens is Aafke volledig geslaagd. Ze heeft ons geholpen de ceremonie helemaal vorm te geven naar wat wij voor ogen hadden. Ze heeft heel veel tijd gestoken in ons leren kennen, om zo tot het perfecte totaalplaatje te komen. Samen met haar hebben we een symbool gekozen dat voor ons huwelijk staat. Dit symbool hebben we helemaal doorgetrokken in de ceremonie, maar ook bij de aankleding van de ruimte. Ze heeft heel veel tijd besteed aan het zoeken van mooie items om alles aan te kleden, dat heeft ons heel wat werk uit handen genomen. Ze heeft het verhaal ook omgezet in een leuk sprookje voor de kinderen (4 jaar en jonger), zodat die zich ook betrokken voelden bij wat er allemaal gebeurde. We zijn heel erg blij met de keuze voor Aafke. De hoeveelheid werk die ze heeft verricht om ons een topdag te bezorgen is echt fantastisch. De ceremonie sloot helemaal bij ons aan, en vanaf nu kunnen we nooit meer naar ons symbool kijken zonder deze dag te herinneren.

Joost

Met de voorbereidingen en tijdens een auladienst heb ik Aafke leren kennen als een professionele, rustige, lieve en respectvolle ritueelbegeleider. De hele dienst die zij begeleidde was in balans. Ze was duidelijk, niet te langdradig, te kort, saai of te zwaar van stof. Ik kan dan ook zeggen dat ik de samenwerking met haar als zeer prettig ervaar.
Corine

De uitvaart van onze vader is zo mooi geweest. We hadden het niet beter kunnen wensen.
Heel veel dank voor jullie tijd, energie maar vooral ook empathie tijdens de voorbereiding én de uiteindelijke uitvaart. We hebben het met zijn allen tot een mooie herinnering gemaakt.
Jessica en Irene

Dit wil je niet. De afscheidsdienst regelen voor je zojuist plotseling overleden vrouw waar je 49 jaar mee getrouwd was en waarmee je lief en leed hebt gedeeld. Het was een speciale, lieve en hartelijke vrouw, niet alleen voor mij maar eigenlijk voor iedereen. Iedereen die haar gekend heeft vond haar een geweldig, lief en hartelijk iemand. Dus was het voor mij duidelijk dat de afscheidsdienst ook een mooie dienst moest worden. En dat werd het! Ontzettend veel dank aan Aafke Halma die daarvoor gezorgd heeft. Ze heeft daar een indrukwekkend mooie dienst van gemaakt waar ik achteraf (nu inmiddels al ruim 6 weken later) ook veel reacties op terug heb gekregen. Aafke is erin geslaagd op een mooie en respectvolle wijze mijn vrouw te karakteriseren waarbij alle teksten van haar en de overige sprekers perfect aansloten bij de schitterende live gezongen liedjes. Bovendien is Aafke in deze periode een grote steun geweest waarbij je al snel het gevoel had “ik kan veel geregel loslaten, Aafke regelt dat wel en dan komt het goed”.
Aafke, bedankt voor alles. Je was (bent) super !
Ik hoop je nog eens te zien in een dan voor mij vrolijkere omstandigheid.

Ben

Aafke namens ons allemaal wil ik je heel hartelijk bedanken voor de prachtige uitvaartdienst die je hebt gemaakt voor mijn schoonvader. Je hebt zo goed geluisterd naar onze verhalen die in onze emoties van de hak op de tak gingen. Het is je gelukt om daar een mooi samenhangend geheel van te maken met als rode draad het hout dat voor hem zo belangrijk was. Hoe gek ook…wij hebben genoten van de dienst waarin alles om vuur en hout ging. Zoals je zo mooi zei: ” Hij was uit het juiste hout gesneden”

Dit mooie afscheid helpt ons om de draad weer op te pakken.

Dank je wel dat je voor ons uit je comfortzone kwam.

Kitty

Hiermee willen wij u alsnog bedanken voor de voortreffelijke begeleiding bij het overlijden van mijn moeder.

Uw betrokkenheid en enthousiasme om onze wensen te verwezenlijken,  zorgde voor een vertrouwensband die er toe bijdroeg dat de uitvaart van mijn moeder nog beter verliep dan wij gedacht hadden.
Ook de aanwezigen bij de uitvaart waren zeer te spreken over de dienst, waarbij uw aanpak leidend was.

Ook het door u aangeboden “boekje” gaf uw afsluiting een extra cachet.

In voorkomende gevallen zullen wij u zeer zeker aanbevelen.

Nogmaals Aafke, hartelijk dank voor uw optreden in deze.

Annemieke en Leo

We hebben veel mooie reacties gehad op de dienst in het crematorium.

Het klinkt misschien een beetje vreemd, maar ik heb mijn moeder zien “genieten” in het crematorium..

Ik ben blij dat je dit voor ons hebt willen doen.

Frank

Hallo Aafke, de dienst was heel mooi, complimentjes aan uw adres!! 

Bedankt voor alles

Beste Aafke, topper bedankt! Mocht er ooit nog iets in onze familie gebeuren dan maken wij graag gebruik van jou diensten!

Het was in 1 woord geweldig, namens mam, Kitty, Chantal en mezelf!

Dank!!

Marcel

Na het overlijden van mijn moeder, maakte ik kennis met Aafke. Ik had namelijk aangegeven dat ik een luchtige afscheidsdienst op het oog had, maar wél met religieuze ondertoon. Aafke was werkelijk geknipt voor deze rol ! Empathisch als ze is, kon ze zich helemaal inleven in mijn situatie. Ontzorgen was haar motto en dat kon ze. Er leek geen eind te komen aan haar inzet; van goed luisteren tot ruimte bieden voor mijn persoonlijke inbreng, niets was haar teveel. Het resultaat was er dan ook naar; de dienst was in één woord prachtig en maakte indruk op alle aanwezigen.

Peter

Niet alleen was jij mijn steun en toeverlaat, jij hebt een fantastische invulling gegeven aan de uitvaart van mijn vader. Als een kapitein op het schip (om maar even in de terminologie van mijn vader te blijven) heb je mij en mijn gezin door de woelige baren van de uitvaart geleid.

Lees Karins hele testimonial

Karin

Wat heb je dat mooi gedaan. Je beschreef onze oom zoals hij was. Hij zou dit heel mooi gevonden hebben.
Arie, Barry en Rien

Wat een bijzondere begrafenis is het geworden! Alle dank aan jou!
Wij hebben er een heel goed gevoel aan overgehouden.
Elly, Cees en Margriet

Het was een fijne samenwerking, waarbij we alles tegen je konden zeggen. We hebben de vele inspraak erg gewaardeerd en hebben alles kunnen doen wat we met onze oom hadden afgesproken. We kregen veel positieve, goede reacties. Ook uit zwaar gereformeerde hoek kregen we terug: wat was dit mooi.
Sjaan en Coby

Wat was het fijn dat jij het huwelijk van Joost en Emily hebt ingezegend. Hartelijk dank voor hoe jij hier handen en voeten aan hebt gegeven. Het plaatje was helemaal af. Hartelijk dank voor het vele werk, welke je hierin hebt gestoken. 

Ina en Harry

Bedankt voor het mooie en warme afscheid van mijn man en onze vader. Het heeft ons veel steun gegeven.
Co en kinderen

Beste Aafke,

Wij willen je bedanken voor de begeleiding na het overlijden van onze lieve broer, neef en oom. Vanaf het moment dat jij binnen kwam gaf je ons een liefde en begripvolle steun. Jouw warmte, eerlijkheid rust en betrokkenheid gaf ons licht in een donkere periode. Je gaf ons adviezen nooit dwingend en met alle ruimte voor eigen initiatieven. Je had aandacht voor de kleinste maar oh zo belangrijke details. Je begreep ons, wist precies wat we wilden, en je had veel respect voor onze overleden broer en schoonbroer. De dienst wat je had voorbereid heb je uit je hart gesproken.

Je hebt ons laten zien wat één zo`n klein lichtje kon betekenen. Je bent een lieve, warme en betrokken vrouw, wij kijken terug op een uitvaartbegeleiding waarin alles naar wens verlopen is, en wij op een mooie en waardige manier afscheid van onze broer, schoonbroer neef en oom hebben kunnen nemen. Je was top.

Nogmaals bedankt

Elly

Heel erg bedankt voor de begeleiding van de uitvaart van ons vader.

Van diverse kanten is ons ter ore gekomen dat het een erg mooie uitvaart was.

Broer Jos had zelfs het niet het gevoel van een crematie bij de ceremonie, ondanks dat hij er al diverse heeft meegemaakt.

Het was erg fijn om te zien dat er ruimte was voor zowel een traan als een lach. Het levensloop verhaal werd ook erg mooi verwoord en verbeeld. Zowel Marcel als Nathalie zijn achteraf ook erg dankbaar om zelf nog een voordracht te hebben gedaan.

Het thema Anker draagt nog altijd een fijn gevoel met ons mee. En deze verbeelding gaat nog een laatste maal mee bij het uitstrooien van ons vader.

Familie Meinen

We willen je uit de grond van ons hart bedanken voor de mooie dienst. Alles vloeide mooi samen tot een prachtig afscheid.

Nancy

Prima gedaan Aafke, ik heb veel goede geluiden gehoord. Mooie rituelen. Dank voor je werk.

Pieter

De dienst was precies zoals mijn vrouw het had gewild.
Ruud

Inmiddels heb ik een aantal keren als uitvaartverzorger van Infinity Uitvaartzorg samengewerkt met Aafke.

Zij neemt de tijd om samen met een familie te zoeken naar de balans tussen het geloof en persoonlijke rituelen. Ze is een luisterend oor en stelt de juiste vragen om de rode draad te ontdekken in het leven van de persoon om wie het gaat. De nabestaanden zijn altijd zeer tevreden en dankbaar voor haar toewijding en ondersteuning.

Monique Kupras

Infinity Uitvaartzorg

Aafke, bedankt voor een zeer geslaagd en waardig afscheid afgelopen maandag van onze moeder. Veel positieve reacties gekregen.
Nelly en Gerard

We zijn erg tevreden over de uitvaart. Je hebt een mooi beeld gebruikt. De samenwerking hebben we als prettig ervaren en bracht rust en vertrouwen. Fijn dat de tekst groot was uitgeprint. We kregen veel mooie, positieve reacties over het beeld dat je had gebruikt.
Peter en Jolanda

Aafke heeft het afscheid van mijn vrouw zorgvuldig georganiseerd en begeleid. Zij waakte er voor dat de sprekers binnen hun tijd bleven en beschreef mijn vrouw op een fijne oprechte manier.

Ze heeft er ook voor gezorgd dat een vormgever iets heel moois van de dankkaart heeft gemaakt. Ik krijg er nog af en toe complimenten over.

Hans

We zijn nog steeds heel blij met hoe je het gedaan hebt allemaal en vonden het ook fijn dat je na de dienst nog even bij ons kwam zitten.

Conny en Marly