Markeer het begin van het leven

Een nieuw leven is één van de meest speciale en ontroerende overgangsmomenten die er bestaan. Dat vier je graag.

Dat kan vanouds met een doop, maar er zijn veel meer mogelijkheden om het begin van het leven onvergetelijk te maken.

Kies het ritueel dat bij jullie past

Er zijn bestaande en nieuwe vormen om de komst van jullie kleine luister bij te zetten. Weet je niet hoe, maar zoek je een origineel en passend geschenk aan je pasgeboren kindje? Kijk wat ik voor je kan doen als ervaren ritueelbegeleider.

Enkele voorbeelden

Om de prachtige gebeurtenis van de geboorte van je zoon of je dochter te markeren met jouw persoonlijk ritueel, begeleid en ontzorg ik jullie in het zoeken naar passende symbolen en we bespreken hoe we een ritueel vorm willen geven. Ik geef je graag enkele voorbeelden.

Een nieuw levenslint
Peter en Monique hebben een kindje gekregen. Ze zijn allebei enig kind en hebben de behoefte om hun ouderschap te delen met andere ouders. Bij de komst van hun zoon willen ze graag iets concreets te doen om die verbinding tot stand te brengen.

Als ritueelbegeleider stel ik hen voor om een kleine ceremonie te organiseren met vrienden die al ouder zijn. Ze zijn enthousiast, en samen geven we de ceremonie vorm.

Peter en Monique vertellen hun vrienden hoe belangrijk zij in hun leven zijn, en dat ze graag willen dat hun zoontje te midden van vrienden zal opgroeien. We vragen de gasten of zij een inspiratiebron en steun willen zijn voor Peter en Monique bij de opvoeding van hun kindje en of ze zich aan hem willen verbinden. Ik lees de belofte voor die Peter en Monique geformuleerd hebben. Dan krijgt iedereen een lint. Ik vraag hen met Peter en Monique in een cirkel te gaan staan. Voorzichtig zetten ze hun zoontje in het midden van die cirkel . Vervolgens vraag ik hen alle linten aan elkaar te knopen. Zo vormen ze met zijn alleen een cirkel van verbondenheid om het kindje. Een cirkel  die beschermt, die koestert, die inspireert en het kindje verbindt met de kring die zich om het kindje heeft gevormd.

Een wensboom voor je kindje
Tim en Maysha verwachten een meisje. Ik heb hen begeleid met een unieke wensboom tijdens de babyshower.

Natuurlijk is de baby het middelpunt. Tim en Maysha spreken uit wat ze haar toewensen. Ze beloven elkaar om het kindje te helpen opgroeien en elkaar daarin bij te staan. Dan vragen ze hun gasten om hun steun en hulp, zodat hun dochtertje in een veilige, steunende omgeving gezond groot kan worden.

Met een gezamenlijk ‘ja, ik ben er voor je’ bevestigen familie en vrienden hun support. Er volgt een korte toespraak: over de betekenis van nieuw leven en de verbinding met voorouders en toekomst.

Maysha en Tim hebben een lied gemaakt voor hun dochter. Als afsluiting van de ceremonie zingt iedereen het meisje toe. Met een liefdevolle herinnering aan de belofte gaan de gasten naar huis.

Waar je aan kunt denken

  • Een liefdevolle wensboom
  • Een christelijke doop
  • Een levenslint
  • Een zelfgeschreven lied
  • En nog veel meer

Vraag naar de mogelijkheden die ik voor ieder budget en iedere situatie heb.

“Je wilt een goede start. We zijn zeer blij dat we met Aafke een waardevol moment hebben beleefd, samen met vrienden en familie.”

Voor de geboorte en erna

Het bedenken van jullie ritueel kan al voor de geboorte gebeuren. Maar misschien willen jullie sommige keuzes ook maken (of herzien) als jullie kindje geboren is, en je hem of haar een beetje hebt leren kennen. Samen overleggen we hoe en wanneer dat het beste kan gebeuren, volgens jullie wensen.

Geef je kind een liefdevolle start met een uniek ritueel

Je kindje en jullie verdienen een mooie herinnering. Dat markeer je met een persoonlijk ritueel. Ik begeleid je daarbij. Wil je meer weten, neem dan vrijblijvend contact op met mij. Als je het formulier invult, krijg je binnen 48 uur een reactie. Ik bespreek graag al jullie wensen om het begin van het leven te markeren. Voor jou en je kindje.

Neem contact op

Ik ben Aafke Halma en ik ben een empatische en betrokken ritueelbegeleider. Graag help ik jonge gezinnen het leven te markeren op een persoonlijke manier.

12 + 8 =