Betekenisvol afscheid nemen

Een familie helpen om afscheid te nemen op een manier die bij hen past en recht doet aan het unieke van de overledene. Daar ga ik voor en daar haal ik veel voldoening uit. En wat is het dan mooi als je de mooie woorden krijgt die hieronder staan.

Met gerbera’s en heel veel kaarsen, mooie foto’s en (life) muziek zette de familie haar moeder en oma voor de laatste keer in de spotlights. Aan het eind van de viering kreeg de vrouw een daverend applaus voor alles wat zij had betekend voor haar man, kinderen, kleinkinderen en vrienden. Als een gerbera had zij het leven voor velen mooier gemaakt. Gerbera’s gingen mee naar huis als blijvend aandenken. Later die middag kreeg ik het volgende appje:

Lieve Aafke, wat heb je het goed gedaan. Fantastisch zoals je de kern van moeder hebt kunnen verwoorden. Ik heb er ontzettend veel steun aan en zal er nog vaak aan terugdenken. Heel anders dan de uitvaart van mijn vader, maar net zo mooi, met de kaarsen, de muziek en de foto’s. een supermooi afscheid.

Lieve familie: dank jullie wel dat ik jullie mocht helpen.